Riot Games, Yeni FPS Oyunu Valorant'ı Resmen Duyurdu

2020 yazında bizlerle

Hatırlarsanız Riot Games'in 10. yıl kutlamalarında firmanın yeni projelerini görme fırsatımız olmuştu. Tanıtım esnasında FPS tutkunlarının dikkatini çeken ve daha sonra adının Project A olduğunu öğrendiğimiz oyun, Valorant ismi ile ortaya çıktı. Görünüşe göre yapımcı FPS türüne yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Gelecekteki bir dünyada geçecek Valorant, League of Legends'ın ana hikayesi ile herhangi bir bağlantı bulundurmayacak. Riot'un "ajan" olarak tanımladığı pek çok farklı karaktere sahip olacak oyunda bu ajanların kendine has özellikleri bulunacak. Fakat oyunun özünde bundan daha fazlası bulunuyor.

Farklı "ajanların", farklı "özelliklerinin" bulunuyor oluşu akıllara haliyle Overwatch'u getiriyor. Öte yandan Valorant'ın yayınlanan oynanış videosunda gördüğümüz üzere OW'un aksine her karakter istediği silahı satın alabilecek. Yani Valorant bu yönüyle de klasikleşmiş Counter-Strike deneyimini sunacak. 

Karşı karşıya gelecek iki takım da hem saldırı hem de savunma taraflarında zaman geçirecek. Maçların tamamının şimdilik 24 round olacağı da belirtilmiş. Yine yayınlanan oynanış videosunda saldırı ekibinin bir bölgeye bomba tarzı bir ekipman yerleştirdiğini görebiliyoruz. Savunma takımı da bu bombayı çözerek turu kazanıyor.

Riot Games oyunun taktik yanını artırmak adına Rainbow Six Siege'e benzer hasar mekaniklerini kullanacak. Yani kafadan vuruşlar ani ölümlere sebep olabilirken, herhangi bir taarruz tüfeğinden gelecek 3 ya da 4 kurşun işinizi bitirebilecek. Silahların geri tepme seviyesi de cezalandırıcı olacak. 

CS:GO oyuncularının acısını çektiği sunucular konusunda da önemli bir geliştirme yapılmış. Riot Games Valorant'ın 128-tick'lik global sunucularda oynanacağını ve hileciler için özel önlemler alındığını da belirtmiş.

Firmanın paylaştığı sistem gereksinimleri ise şöyle:

Önerilen - 60fps

  • CPU: Intel i3-4150
  • Grafik Kartı: GeForce GT730

Yüksek Performans - 144+fps

  • CPU: Intel Core i5-4460 3.2 GHz
  • Grafik Kartı: GTX 1050 Ti

Minimum - 30fps

  • CPU: Intel i3-370M
  • Grafik Kartı: Intel HD 3000

Riot Games'in FPS oyunu Valorant, 2020'nin yaz aylarında bizlerle olacak. Şimdilerde Legends of Runeterra ile başarılı günler geçiren firma, 10. yıl kutlamalarında tanıttığı Project L ve Project F üzerinde de çalışmaya devam ediyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum